Η ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΑΣ

H ιστορία της εταιρίας ξεκινά το 1968, όταν ο Νικόλαος Καλαβρυτινός και οι υιοί του Μιχάλης, Αριστομένης και Αλέξανδρος, έχοντας αποκτήσει την απαιτούμενη πείρα με την ενασχόληση τους εως τότε σε διάφορους τομείς της γαλβανοχημικής, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αποφασίζουν την ίδρυση μιας οικογενειακής επιχείρησης. Το 1980, η εταιρία μετετράπη από ετερόρρυθμη σε ανώνυμη, με την επωνυμία “ΑΦΟΙ Ν. ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΥ Α.Ε.” και τον διακριτικό τίτλο “ΜΕΤΑΛΧΡΩΜ”.

Όλα αυτά τα χρόνια έως και σήμερα, ήταν και συνεχίζει να είναι η πρωτοπόρος του κλάδου, παρακολουθώντας από κοντά τις τεχνολογικές εξελίξεις και δίνοντας αξιόπιστες λύσεις στα προβλήματα επιφανειακής φθοράς μεταλλικών αντικειμένων.

Από το 2018 έγινε μετεγκατάσταση της εταιρίας σε ιδιόκτητο βιομηχανικό χώρο 1000τ.μ., στην περιοχή του Ασπροπύργου Αττικής, αυξάνοντας παράλληλα την παραγωγική δυναμικότητα, ενώ πλέον η διοίκηση έχει περάσει στους Νικόλαο και Κωνσταντίνο Καλαβρυτινό, που συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση, με ζήλο και όραμα για μελλοντική ανάπτυξη.

metalchrom

ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ

Διαθέτουμε ολοκληρωμένη γνώση για καλύτερο αποτέλεσμα.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Έχουμε πολυετή εμπειρία στον κλάδο των επιμεταλλώσεων.

ΕΛΕΓΧΟΣ

Εφαρμόζουμε ποιοτικό έλεγχο με τελευταίας τεχνολογίας όργανα.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Πελάτες μας είναι μεγάλες βιομηχανίες του Δημοσίου / ιδιωτικού.

ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Εφαρμόζουμε ποιοτικό έλεγχο σε όλα τα κρίσιμα στάδια της επιφανειακής επεξεργασίας, με τελευταίας τεχνολογίας όργανα και συσκευές μη καταστροφικού ελέγχου, αναγνωρισμένων οίκων του εξωτερικού (Agfa-Krautkramer, ElektroPhysik, Mitutoyo κλπ.). O εξοπλισμός ποιοτικού ελέγχου αποτελείται από μικρόμετρα και παχύμετρα, ηλεκτρονικά όργανα μέτρησης πάχους επικαλύψεων, τραχύμετρο, σκληρόμετρο, ρωγμόμετρο βάθους, συσκευή ελέγχου ατελειών με υπέρηχους.

ΠΕΛΑΤΕΣ

Οι επιφανειακές κατεργασίες που πραγματοποιούμε βρίσκουν εφαρμογή σε όλο σχεδόν το φάσμα της βιομηχανικής δραστηριότητας, όπως
Αεροναυπηγική, Αμυντική βιομηχανία, Μεταλλευτική, Αυτοκινητοβιομηχανία, Κλωστουφαντουργία, Ηλεκτρονική, Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών, Γραφικές Τέχνες – Τυπογραφία, Λιθογραφία κλπ., Βιομηχανία Ξύλου, Χάρτου, Πλαστικών, Τσιμεντοβιομηχανία, Παραγωγή Ενέργειας, Βιομηχανία Σιδηρούχων και μη Μετάλλων, Ναυπηγεία, Δυιλιστήρια, Χυτήρια κλπ.
Οι πελάτες μας είναι μεγάλες βιομηχανίες του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και μικρότερες επιχειρήσεις όπως μηχανουργεία κατασκευών και επισκευών, βιοτεχνίες και ιδιώτες.

Αναφέρονται ενδεικτικά ορισμένοι από διάφορους κλάδους:

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
Δ.Ε.Η.
ΕΛΒΑΛ
ΧΑΛΚΟΡ
ALUMAN
FITCO
BIC-ΒΙΟΛΕΞ
CROWN HELLAS CAN
ALFA ΖΥΜΗ
ΦΑΓΕ
ΕΒΓΑ
KNAUF
ΕΛΤΡΑΚ
KLEEMANN

Πάνω από 50 χρόνια στην υπηρεσία της βιομηχανίας και της ναυτιλίας.